Experienţa HIKIKOMORI, prezentată la București cu un performance live realizat de Nicoleta Lefter

HIKIKOMORI este un termen ce provine din limba japoneză şi desemnează o persoană care a decis să se izoleze de lumea exterioară pentru o perioadă nedeterminată.

Timp de patru zile, Goethe-Institut din București pune la dispoziţia publicului o instalaţie teatrală creată de artistul Vlaicu Golcea: HIKIKOMORI, după un text de Holger Schober tradus de Ciprian Marinescu.

Pe 5, 6, 8, 9 noiembrie între orele 18:00-20:00, publicul iubitor de teatru este invitat să viziteze instalaţia teatrală, iar apoi, zilnic între orele 20:00-21:00 continuăm experienţa HIKIKOMORI cu un performance live realizat de Nicoleta Lefter, în compania înregistrată a actorilor Raluca Aprodu şi Emil Măndănac.

Spectatorul se află in mintea lui H – sunt opt ani de când s-a închis în camera sa şi refuză să iasă în lumea la care se conectează exclusiv prin chat.
Intrarea este liberă iar performance-ul are loc în limba română. Pentru a rezerva locuri este necesar însă să vă înscrieți prin e-mail la adresa tamina.bojoanca@goethe.de

În afara acestui eveniment, joi, 8 noiembrie, de la ora 21:30 va avea loc în decorul instalaţiei un concert audio-vizual intitulat ”Turnul Negru”, susţinut în premieră în Bucureşti de către artiştii Vlaicu Golcea şi Mihai Păcurar.

Realizarea HIKIKOMORI în limba română a fost posibilă în urma proiectului de TEATRU GERMAN CONTEMPORAN lansat anul acesta de Goethe-Institut, proiect ce a facilitat traducerea din germană în română a peste 50 de piese de teatru din spațiul germanofon.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS