Exerciţiu pentru verificarea capacităţii de răspuns în cazul unui cutremur, în Capitală şi în Ilfov

Un exerciţiu pentru verificarea capacităţii de răspuns a autorităţilor în cazul unui cutremur va avea loc, miercuri şi joi, în Capitală şi în mai multe localităţi din Ilfov.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, exerciţiul se va desfăşura în mai multe zone din Capitală şi din judeţul Ilfov, precum Universitatea Politehnica Bucureşti, Academia de Studii Economice, Banca Naţională a României, dar şi într-o fabrică, într-o clădire de birouri şi într-un centru comercial.

„În aceste condiţii, vor fi puse în aplicare procedurile de lucru aferente situaţiilor tactice, care implică stingerea de incendii, salvarea de persoane surprinse în clădiri, acordarea primului ajutor calificat, triajul victimelor în puncte medicale avansate (corturi) şi transportul acestora la spitale”, spun reprezentanţii ISU.

În funcţie de scenarii, vor fi implicate în acţiunile de intervenţie şi alte instituţii din cadrul Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti şi Ilfov.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului precizează aceste verificări a modului de acţiune în cazul unui cutremur au loc periodic, pentru pregătirea efectivelor proprii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS