Confidenţialitate

Exercițiu ISU care simulează incendiu la un tren de călători în Defileul Jiului

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj organizează, joi, un amplu exerciţiu pe Defileul Jiului unde, în zona Staţiei CFR Meri, va izbucni un incendiu la un tren de călători care transportă 20 de pasageri.

La exerciţiu vor participa structurile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, personalul cu funcţii de conducere din cadrul ISU Gorj, precum şi personal operativ din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu, Detaşamentului de Pompieri Motru şi Gărzii de Intervenţie Bumbeşti-Jiu.

De asemenea, vor fi implicate şi forţe de intervenţie din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale Judeţelor Hunedoara şi Dolj.

Obiectivele exerciţiului sunt verificarea modului de cooperare între forţele participante la exerciţiu şi stabilirea căilor de perfecţionare, organizarea desfăşurarea şi coordonarea acţiunilor de salvare şi acordarea primului ajutor persoanelor afectate de evenimentul produs, verificarea viabilităţii Planului Roşu de Intervenţie al judeţului Gorj, verificarea pregătirii pentru intervenţie a unităţilor participante, mai precizează sursa citată.