Confidenţialitate

Exercițiile de luptă româno-britanice-americane în Marea Neagră încep vineri

Peste 700 de militari din România, Marea Britanie și Statele Unite vor desfășura, de vineri până luni, în apele teritoriale ale României, un amplu exercițiu de antrenament.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, Fregata “Regele Ferdinand”, Dragoarele Maritime “Lt. Dimitrie Nicolescu” și “Lupu Dinescu”, împreună cu distrugătorul american USS “Oscar Austin” vor executa proceduri de luptă antisubmarin și de luptă împotriva amenințărilor de la suprafață.

Vor fi exerciții de luptă antiaeriană iar simularea inamicului va fi asigurată de două aeronave MIG21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române și de două avioane de vânătoare Typhoon din partea Forțelor Aeriene Britanice, informează comunicatul citat.

Exercițiile au ca scop creșterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante și consolidarea interoperabilității între țările membre ale Alianței Nord-Atlantice care participă la aplicație, precum și între categoriile de forțe participante.

Distrugătorul american USS “Oscar Austin” a acostat în Portul Constanța joi, pentru o escală de o zi, iar echipajul său are programate vizite oficiale la Comandamentul Flotei și la diverse instituții publice locale.