Confidenţialitate

Exemplu din fairplay din partea unui candidat dintr-o comună din Tulcea

Candidatul independent Alexandru Filip din comuna Sarichioi a ales să mulțumească, cu ajutorul unui amplu mesaj, atât celor care l-au votat cât și celor care au avut alte opțiuni duminică.

“Oameni buni, 489 de persoane (20,4%) mi-au oferit ieri încrederea și au pus ștampila în dreptul numelui meu. Lucru pentru care vă mulțumesc din suflet! N-au fost însă de ajuns.

Cu cele 737 de voturi strânse (30,7%), Vitali FINOGHEN a obținut un nou mandat de Primar al Comunei Sarichioi.

Și îl felicit pe această cale! Sper totuși ca diferența de la 1400 de voturi la penultimele alegeri locale (iunie 2016) la scorul de acum să-l facă să înțeleagă că e nevoie de un efort mult mai serios ca această comună să se dezvolte cu adevărat.

Aș vrea să salut public și eforturile și rezultatele celorlalți candidați. Așa cum aș vrea să le mulțumesc tuturor celor 2519 de persoane care au fost prezente la vot, indiferent de opțiunea aleasă, dar și observatorilor, locțiitorilor și președinților de secții.

Acum, după ce lucrurile s-au liniștit, pot spune că nu regret absolut nimic. Nu reproșez nimănui nimic. Sunt mândru de rezonanța campaniei noastre și de faptul că am luptat demn, public și asumat, fără să tăvălesc familiile unora sau altora prin noroi. Fără să inventez acuze pentru a denigra. Fără să jignesc la persoană.

Exact cum spuneam și zilele trecute, am trăit o experiență fantastică și le voi fi veșnic recunoscător tuturor celor implicați. Am fost o echipă unită de la bun început, am muncit enorm și am avut cu toții convingerea că putem aduce o schimbare în bine în comunitatea noastră.

N-a fost să fie. Dar mergem înainte, cu capul sus și cu privirea în față! Și știm că toată această competiție electorală, fără precedent de altfel în comunitatea noastră, va produce efecte pozitive.

Oricum ar fi, ies câștigat din această poveste fiindcă am avut prilejul de a cunoaște o mulțime de oameni de calitate, fiecare diferit în felul lui. Prieteniile legate în toate aceste luni de campanie vor fi trainice și de neprețuit.

Ce urmează mai departe? Nu obișnuiesc să iau decizii la cald. Ce știu sigur este că îmi doresc să petrec cât mai mult timp alături de familia mea în perioada imediat următoare. Și, atât cât pot și cum pot, voi face în continuare ca lucrurile să fie cât #maiBINEpentruSARICHIOI. Apoi, vom mai vedea”, a scris Alexandru Filip pe Facebook.

Sarichioi este cea mai populată comună a județului Tulcea și una dintre cele mai întinse din Dobrogea de Nord. În componența comunei intră satele Enisala, Zebil, Visterna, Sabangia și Sarichioi.