Confidenţialitate

Execuție publică în Siria, oprită de o dronă a armatei britanice

O dronă a Aviaţiei Militare din Marea Britanie a oprit o execuţie publică desfăşurată de organizaţia Statul Islamic într-un oraş din Siria, deschizând focul asupra militanţilor şi obligându-i să fugă, a anunţat Ministerul britanic al Apărării, citat de Daily Telegraph.

Drona efectua o misiune de recunoaştere, atunci când a văzut un grup de combatanţi ai Statului Islamic, pe strada principală din oraşul Abu Kamal.

Când dintr-o camionetă au fost coborâţi doi deţinuţi în cătuşe, în faţa mulţimii, a devenit clar că ISIS organiza o execuţie publică”, potrivit Ministerului Apărării, care a precizat că incidentul a avut loc pe 9 mai.

Ţinând cont de numărul mare de civili prezenţi, echipajul (care controla de la distanţă – n.r.) Reaper nu a putut viza direct combatanţii ISIS care urmau să comită crimele”, au adăugat autorităţile de la Londra.

Piloţii Reaper, care ar fi dirijat aeronava prin satelit, din Lincolnshire, au văzut apoi doi combatanţi postaţi ca santinele pe un acoperiş din apropiere.

O rachetă Hellfire a fost lansată imediat şi nu numai că a fost lovitură directă, care a ucis una dintre santinele, ci a şi oprit imediat execuţia, deoarece combatanţii ISIS au fugit de la faţa locului, iar mulţimea de civili s-a dispersat”, au anunţat autorităţile britanice.

Marea Britanie este implicată în lupta împotriva Statului Islamic în Siria.