Excursii ecvestre pe cărări de munte

O vacanță liniștită, în aer curat, de munte. Până aici, totul este aproape banal. Însă, dacă în tablou includem cai și turiști dornici să se plimbe călare rezultă formula turismului ecvestru.

 

În ultimii ani, vacanțele în șa – să le spunem astfel – sunt tot mai des pomenite de agențiile de turism de la noi pentru că tot mai mulți turiști vor să exploreze țara în felul acesta.

În România, excursii ecvestre se pot face în Maramureș, în Țara Dornelor, în Apuseni, sau, mai aproape de Capitală, în județul Prahova, ori la Râșnov, în Brașov. În plus, multe pensiuni și-au făcut propriile herghelii, astfel încât să le poată oferi turiștilor și cazare, dar și o modalitate inedită de a-și petrece timpul liber.

Un traseu inedit ne propune și o pasionată a turismului ecvestru. Florina Nicolescu este manager la Equestrian Adventures și, împreună cu o pensiune din județul Alba, organizează excursii în Apuseni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Genul acesta de vacanță, în care turistul descoperă țara din șaua unui cal, ar putea să-i atragă și pe străini, este convinsă Florina Nicolescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În excursii pe cal pot merge copii și adulți deopotrivă, începători și profesioniști. Echipamentul necesar depinde de anotimp. Înainte de a urca în șa, e nevoie și de o perioadă de împrietenire cu calul.

De cele mai multe ori, excursiile sunt personalizate, iar traseul depinde și de dorințele turiștilor.

Articole Similare