Confidenţialitate

”ExCES de Eleganță” aduce pe marile ecrane ediția din 2018 a Concursului de Eleganță Sinaia, organizat Retromobil Club România

La granița dintre documentar și film narativ, ”ExCES de Eleganță” ecranizează ediția din 2018 a Concursului de Eleganță Sinaia, care s-a desfășurat în weekendul 29-30 iunie, pe domeniul Castelului Peleș. A fost una dintre cele mai dificile ediții ale concursului, vremea ploioasă și evoluția imprevizibilă a programului testându-le răbdarea tuturor celor implicați. Filmul trece prin multiple schimbări de perspectivă, de la cea a unui narator participant în concurs, la cea a unui reporter care urmărește acțiunea din exterior.

Concursul de Eleganță 2018 a avut 28 de automobile istorice participante în competiție, împărțite pe categorii în funcție de anul de fabricație, timpul caroseriei sau proveniență. Diversitatea materialului de concurs subliniază foarte bine caracterul eclectic al evenimentului, care aduce laolaltă modele exclusiviste, cu o valoare estimată la câteva milioane de euro, dar și automobile clasice de producție autohtonă, cu o puternică valoare de patrimoniu pentru țara noastră.

Ediția din 2018 a Concursului de Eleganță a avut și o importantă semnificație pentru marca Dacia, sărbătorind 50 de ani de la intrarea în producție a primului model construit la Colibași: 1100. Aceasta este și intriga filmului ”ExCES de Eleganță” – Mașinistul (Alin-Alexandru Ionescu) înscriindu-se în concurs cu Săftica (Dacia sa 1100) pentru a celebra jubileul mărcii românești.

”ExCES de Eleganță” este un rezumat al Concursului de Eleganță Sinaia, care urmărește cronologic și în detaliu desfășurarea evenimentului. O atenție aparte este acordată poveștilor spuse de prezentatorii defilării pe covorul roșu (Alexandru Șeremet și Irinel Marghioala), care vin cu informații mai puțin cunoscute despre automobilele înscrise în concurs, reținând atenția unui public numeros care a înfruntat vremea capricioasă ore întregi. Filmul migrează apoi spre genul muzical, urmărind parada vehiculelor istorice prin orașul Sinaia, într-o perfectă sincronizare audio-vizuală care ridică tensiunea și pregătește publicul pentru deznodământul concursului: festivitatea de premiere.

Prezentată de Bogdan Coconoiu, președinte al Retromobil Club România, decernarea premiilor a fost un adevărat maraton printre picăturile de ploaie – care au pus la grea încercare elegantele automobile decapotabile.

Filmul este distribuit în exclusivitate de Grand Cinema & More, se arată într-un comunicat remis Europa FM.