Confidenţialitate

Examenele naționale se vor da conform calendarului. Vacanța de primăvară va fi prelungită doar pentru cei care nu sunt în anii terminali | AUDIO

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că examenele naționale rămân la datele stabilite inițial.

Astfel, evaluarea națională nu va mai fi decalată.

”Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise ale examenului de Evaluare Națională și 28 iunie-1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat. La examenul de Bacalaureat, probele de competențe vor di echivalate conform unor proceduri elaborate de Ministerul Educației. Se vor susține competențele digitale pentru promoțiile anterioare”, a spus ministrul Educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vacanța de primăvară va dura o lună numai pentru elevii care nu sunt în anii terminali, a mai spus ministrul Educației.

”Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale catolice între 2 și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai. Se va face practic o punte între finalul vacanței pentru sărbătorile pascale catolice și începutul vacanței pentru sărbătorile pascale ortodoxe”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Semestrul al doilea va fi prelungit cu numai o săptămână pentru cei care NU sunt în clasele terminale. Astfel, anul școlar se va termina pentru aceștia pe 25 iunie.

Nu se vor organiza ore suplimentare în weekend pentru recuperărea acestei săptămâni, a mai spus Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

” Având în vedere reducerea semestrului al II-lea cu o săptămână, prin sprijinul cadrelor didactice, subliniez, într-un an total atipic din punct de vedere școlar, în care tezele semestriale nu se mai susțin, în care numărul notelor a fost redus, numărul notelor necesar încheierii situației școlare, cu sprijinul cadrelor didactice se pot comprima acele activități de evaluare, de încheiere a situațiilor școlare în așa fel încât nu vor fi necesare activități de recuperare a materiei pentru că nu se va pierde materie”, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Simulările pentru examenele naționale în localitățile aflate în carantină se pot organiza după ce expiră această măsură. Iar orele remediale pentru recuperarea materiei pierdute în timpul școlii online se pot face numai în localitățile unde incidența este mai mică de 6 cazuri la mia de locuitori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.