Evoluția Simonei Halep, subiectul primei ediții ”Dosar România” din noul sezon la TVR 1

Simona Halep, care a ajuns numarul 2 mondial pornind de pe locul 150, deţine recordul de rezistenţă în TOP 10 al tuturor jucătoarelor de tenis aflate în activitate. În prima ediţie din noul sezon al emisiunii ”Dosar România” de la TVR 1, jurnalista Irina Păcurariu caută să descopere cum s-a născut ”Fenomenul Halep”.

Nascută la Constanţa, sportiva în vârstă de 26 de ani a devenit unul dintre cele mai discutate subiecte din actualitatea românească şi se poate spune, de multe ori, că Simona Halep este omul momentului, cea mai populară personalitate din România. În prima ediţie Dosar România din acest sezon, Irina Păcurariu ne propune un interviu în excusivitate cu Simona Halep, completat de opinii despre ea ale unor jurnalişti, sportivi, specialişti în marketing sau simpli iubitori de tenis.

Despre ce însemnnă să fii numărul 1, cine este Simona Halep în conştiinţa publică din România, de ce este Simona un brand şi creează curente de opinie ne vor vorbi: Ilie Năstase – primul număr 1 din istoria tenisului, jurnalistul Cristian Tudor Popescu, scriitorul Radu Paraschivescu, Aneta Bogdan – specialist în branding, Daniel Dragu – primul antrenor al Simonei Halep, Cristian Mândru – comentator sportiv. Dosar România – Fenomenul Halep se vede la TVR 1 şi TVR+ sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 21.00.

Simona Halep a învins-o Daria Kasatkina, locul 34 WTA, în sferturile de finală ale turneului de la Beijing în dimineaţa aceasta. Înainte, în turul III la Beijing, Simona Halep a eliminat-o pe Maria Sharapova, locul 104 WTA, cu scorul 6-2, 6-2, aceasta fiind prima victorie a româncei în faţa rusoaicei, în opt meciuri.

Ediţiile viitoare ale noului sezon ”Dosar România” ”decupează lumea în care trăim în secvenţe esenţiale: România care merge la şcoală, Dezastrul de la Băile Herculane, Generaţia SIDA, Jocurile Invictus – unde TVR şi Dosar România au avut o echipă de jurnalişti – sau vorbeşte despre erori judiciare, catastrofe ecologice, tineri antreprenori pentru care corporaţiile nu sunt o opţiune, prezentul foştilor olimpici români, oameni care fac istorie, destine de poveste”, anunță producătorii emisiunii de la postul public de televiziune.

FOTO: Ioana Hameeda

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS