Confidenţialitate

Evenimentele organizate pe Cluj Arena ar putea să coste cu până la cinci ori mai mult, după scumpirea energiei electrice | AUDIO

Administratorii Cluj Arena estimează pentru acest an un consum de curent de circa 800.000 de euro, iar diferența față de suma înregistrată anul trecut va umfla, în mare parte, costurile ce vor fi suportate de către organizatorii de evenimente. 

Consiliul Județean, în administrarea căruia se află Cluj Arena, a reușit să scoată la licitație contractul de furnizare a energiei electrice pentru stadion, după trei tentative eșuate în care nu s-a prezentat niciun ofertant. Valoarea contractului a fost evaluată la 4.02 milioane de lei.

Radu Rațiu, managerul Cluj Arena, se așteaptă la o majorare a tarifului la energie electrică de cel puțin 4-5 ori și spune că acest lucru se va regăsi cu siguranță în facturile ce le vor plăti cei care vor organiza evenimente pe stadion:

„Costuri, costuri de întreținere imense, dar cum v-am mai precizat, o mare parte din acest consum se refacturează, deci vor fi costuri și pentru cei care organizează evenimente. O să fie mai scumpe pentru dânșii. Noi, tarifele de închiriere nu le avem mai mari, dar, pe lângă această închiriere, se plătește contravaloarea utilităților consumate de către cel care organizează evenimentul. Deci automat aceste costuri pentru dânșii vor fi mai mari.”

Contractul de furnizare a energiei electrice va fi semnat în perioada următoare, dar la stadion s-au luat deja primele măsuri de diminuare a consumului de curent.

Cluj Arena a împlinit anul trecut un deceniu de activitate, timp în care au fost organizate peste 1.000 de evenimente, la care au particpat peste 2,5 milioane de spectatori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Sandu Mureșan

Citește și: Percheziții în Iași și Neamț la medici de familie suspectați că ar fi primit bani pentru a vaccina fictiv mai multe persoane | AUDIO