Confidenţialitate

Percheziții în Iași și Neamț la medici de familie suspectați că ar fi primit bani pentru a vaccina fictiv mai multe persoane | AUDIO

Mai multe percheziții au loc în județele Iași și Neamț la medici de familie suspectați că ar fi vaccinat fictiv și au ajutat ca zeci de persoane să obțină ilegal certificate de imunizare pentru coronavirus.

Surse din anchetă spun ca ar fi vorba despre zeci de beneficiari, din județul Neamț, care au cumpărat certificate cu sume cuprinse între 100 și 250 de euro, achitate atât în lei cât și în valută.

În cadrul percheziților au fost vizate cabinete ale unor medici de familie din comunele Tașca și Țibucani din Neamț și un cabinet din comuna Ciohoreni, județul Iași .

Totodată, ancheta vizează și centrul de vaccinare drive-thru din parcarea unui mall Piatra-Neamț, centru care în acest moment nu mai funcționează.

Polițiștii anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează 25 de percheziții domiciliare și, până în prezent, au fost emise 5 mandate de aducere și 7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Schema este similară cu cele descoperite și în alte județe de anchetatori. În mai multe cazuri, persoanele care dădeau mită nici nu trebuiau să se prezinte la un cabinet medical sau centru de imunizare pentru a obține dovada de vaccinare.

5 persoane, acum suspecte de fals în înscrisuri și corupție, vor fi audiate, iar mai multe înscrisuri sau date informatice vor fi ridicate de anchetatori.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unei sesizării formulată de Serviciul Județean Anticorupție Neamț, iar la cercetări participă polițiști din județele Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava.

În județul Neamț, potrivit ultimelor raportări, numarul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în creștere, fiind înregistrate alte 169 cazuri noi față de cele raportate marți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Catrinel Cojocaru

Citește și: Administratorul unei galerii de artă, reținut pentru că și-ar fi însușit tablouri de Luchian, Grigorescu și Tonitza | AUDIO