Evaziune fiscală de milioane de euro din jocuri de noroc

La Constanța, șase persoane sunt acuzate că au copiat, fără acord, programe de jocuri de noroc de tip “slot machine”, pe care le-au implementat pe plăci de joc. Apoi au vândut aparate contrafăcute în toată țara.

Cei șase – trei bărbați și trei femei – sunt din orașul Hârşova. Potrivit anchetatorilor, au copiat programe de jocuri de noroc de tip “slot machine” – ”Hot Spot” şi ”Gaminator”-, care aparţin de drept unei companii din Austria.
Aparatele contrafăcute au fost vândute în toată țara, fiind folosite în săli de jocuri. Dacă un aparat original poate costa și 12.000 de euro, acestea erau vândute cu 3.000 de euro.
În urma cercetărilor, poliţiştii au ridicat aproape 200 de aparate electronice de jocuri de noroc, care au fost supuse unor expertize, stabilindu-se că acestea erau contrafăcute.
Totodată, anchetatorii au stabilit că în perioada 2007-2009, au fost produse, comercializate şi utilizate 1.800 de aparate electronice contrafăcute, producând un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS