Evaziune fiscală cu peruci la Târgu Mureș. Prejudiciul, peste 1,3 milioane de euro

Evaziune fiscală de peste 1 milion de euro în urma unor afaceri cu peruci.

Polițiștii din Târgu Mureș și procurorii DIICOT au făcut, miercuri, percheziții la 40 de adrese.

Au pornit în căutarea unei grupări organizate care aducea în țară extensii de păr.

Polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Târgu Mureş și procurorii DIICOT au dat de urma unei grupări care importa extensii de păr, dar care declara o valoare mai mică decât cea reală.

Astfel, membrii grupării scăpau de taxele vamale și de plata TVA. Prin urmare, extensiile de păr cumpărate nu apăreau în actele contabile, iar statul nu primea sumele cuvenite. Mai exact, prejudiciul a ajuns la peste 1 milion 300 de mii de euro.

Polițiștii și procurorii au făcut 40 de percheziții și au ridicat din locuințele suspecților peste 4000 de euro, 4000 de dolari, dar și lire sterline și franci elvețieni, precum și telegfoane mobile și laptopuri.

”La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală, pe raza judeţelor Mureş, Suceava, Constanța, Argeș, Iași, Ilfov și în municipiul București.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, acţionând în numele şi interesul societăţilor/PFA-urilor ce desfăşoară în principal activităţi de comercializare a extensiilor de păr, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat.

Acţionând în numele sau în interesul societăţilor comerciale/PFA-urilor, ar fi ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor (fie prin declararea unei cantităţi mai redusă de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a taxei pe valoare adăugată”, anunță Poliția Română.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS