Confidenţialitate

Evaluarea Națională 2022. Cum sună enunțul la Matematică greu de înțeles pentru elevi | AUDIO

Evaluarea Națională a continuat joi cu proba la matematică. Elevii claselor a VIII-a au primit subiectele din varianta numărul 2. Au avut de rezolvat câteva exerciții, la care încercuiau răspunsul corect, dar și probleme pe care să le rezolve. Baremul este public de Ministerul Educației vineri, la ora 15.00.

Din cele 3 subiecte la matematică, primele au fost cu răspunsuri de tip grilă, iar unele dintre ele nici măcar nu necesitau rezolvare separată pe hârtie, a spus pentru Hotnews profesoara de matematică Florentina Pavăl de la Colegiul Național Nicu Gane din Fălticeni.

Ea este cunoscută în mediul online după ce și-a creat o pagină de Tik Tok, Profa de mate cool, în care oferă lecții de matematică. De data aceasta, a publicat rezolvarea subiectelor la proba de matematică de la evaluarea națională.

Subiectul al treilea le-ar fi putut pune probleme elevilor, consideră aceeași profesoară de matematică.

Enunțul suna în felul următor: „Ana, Maria și Vlad au împreună 396 de timbre. Ana are cu 25 de timbre mai multe decât Maria și cu 16 mai puține decât Vlad. Poate avea Ana 132 de timbre? Justifică răspunsul. Determină câte timbre are Vlad.”

Evaluarea națională continuă vineri cu proba la Limba și literatura maternă, iar primele rezultate se afișează pe 23 iunie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock