Confidenţialitate

Evaluarea cadrelor didactice ar trebui făcută doar de comisii din cadrul școlilor, spune profesorul Gologan | VIDEO

Profesorul de matematică Radu Gologan susține că evaluarea profesorilor ar trebui schimbată, astfel încât cadrele didactice să poată fi verificate de specialiști, nu de părinți:

„Sistemul de evaluare este prost, a ajuns în situația de a fi coordonat de oameni care nu sunt pregătiți pentru așa ceva. Legislația nu este corectă ca se dovedească care este situația unui profesor sau a altuia. Comitetele de părinți intervin distructiv, în unele situații, în evaluarea profesorilor.”

De multe ori, părinții sunt revoltați că profesorii acordă note mici unor elevi, a spus Radu Gologan, la Deșteptarea României. Tocmai din acest motiv, evaluarea cadrelor didactice trebuie realizată de o comisie din cadrul unității de învățământ, susține profesorul de matematică:

„Dacă un profesor este mult mai sever și notele nu sunt date după o grilă maximală, lucrurile se transfrormă în coșmar pentru anumiți profesori. Corect ar fi ca singura evaluare anuală să fie făcută profesionist și nu foarte complicat de către o comisie a școlii.”

Europa FM își propune să scoată la lumină noi perspective și soluții la vechi probleme și să ofere contextul propice unei coeziuni între toți factorii sociali implicați, motivându-i și inspirându-i cu o viziune puternică a unei Românii deșteptate. Joi, 4 martie, de la 18.15, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu va intra în direct cu ascultătorii Europa FM, pentru a răspunde întrebărilor cu privire la educația din România.

Urmăriți în continuare Deșteptarea României: