#EUROVOT Lansarea eurocandidatilor: Muzică populară, invitați europeni și multe promisiuni (AUDIO)

Partidele politice s-au întrecut în evenimente pentru a marca debutul campaniei electorale pentru europarlamentare.

Primul care s-a aruncat în lupta electorală a fost Partidul Poporului. Vineri, în ziua în care s-a dat startul campaniei, Dan Diaconescu, întors direct din Vatican, a prezentat candidații PPDD la Sala Polivalentă din Arad, într-un decor alb-violet. În fața susținătorilor veniți din toată țara, Diaconescu a spus ce planuri are până la alegeri: va porni ‘prin toate cătunele ţării’ cu un… ‘ddmobil’, un vehicul pe care l-a asemănat cu papamobilul.

Alianța PSD-PC-UNPR și-a lansat candidații la Romexpo, într-o atmosferă dominată de afișe și bannere roșii. Liderii politici au fost întâmpinați cu aplauze furtunoase. Sala a amuțit doar în timpul intonării imnului României. La eveniment au fost prezenți și invitați europeni: Serghei Stanișev, liderul socialiștilor europeni, care s-a adresat participanților în limba română, precum și Martin Schulz, candidatul socialiștilor pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Liderul PSD Victor Ponta le-a cerut lui Martin Schulz și viitorilor europarlamentari să aducă Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Mult mai discret a fost evenimentul organizat de liberali. În fața primarilor PNL, liderul Crin Antonescu nu s-a sfiit să-i atace pe foștii săi colegi de alianță.

Într-un cadru restrâns, țărăniștii și-au lansat și ei candidații, iar evenimente de acest fel au avut loc și în teritoriu.

Pe 25 mai, aproape 580 de candidați se vor lupta pentru cele 32 de locuri care îi revin României în Parlamentul European.