Confidenţialitate

Eurovision 2024: 10 țări s-au calificat în finala concursului după prima semifinală | AUDIO

10 ţări s-au calificat în finala concursului Eurovision după prima semifinală care a avut loc aseară în oraşul suedez Malmo. Printre acestea, Serbia, Portugalia, Ucraina și Irlanda. Natalia Barbu, reprezentanta Moldovei, nu a reuşit să se califice în marea finală. Amintim, România nu participă anul acesta la Eurovision.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ţările care şi-au asigurat locul în finala de sâmbătă a concursului Eurovision sunt: Serbia, Portugalia, Slovenia, Lituania, Finlanda, Cipru, Irlanda, Luxemburg, Ucraina şi Croaţia, ultimele două fiind considerate favorite.

Cu scenografia și costumația sa vrăjitorească, artista irlandeză Bambie Thug a calificat Irlanda în finală cu piesa “Doomsday Blue”. Reprezentanții Croației, Baby Lasagna, sunt în prezent favoriţii caselor de pariuri.

Cotată de asemenea cu șanse la marele trofeu este si Ucraina cu piesa „Teresa and Maria”. Ţările din prima semifinală care nu s-au calificat sunt: Australia, Azerbaidjan, Islanda, Polonia şi Moldova. Fiecare ţară a acordat puncte celor 10 artişti favoriţi.

România nu participă în 2024 la Eurovision

Amintim, România nu participă anul acesta, deoarece Televiziunea Publică a invocat că nu are buget pentru a susține participarea țării noastre.

Din acest motiv, românii nu își vor putea vota artiștii favoriți în finala de sâmbătă.

Următoarea semifinală va avea loc mâine seară, când urmează să fie selectate alte 10 ţări pentru finală din 16 concurenţi.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Eurovision 2024. Primele imagini cu scena pe care vor concura 37 de țări, prezentate de organizatori | AUDIO | VIDEO