Eurovision 2018: Selecţia Naţională va avea cinci semifinale

La ediţia din 2018 a concursului Eurovision vor participa 42 de ţări, reunite sub sloganul „All Aboard!” („Cu toții la bord!”), ediţie ce va avea loc în Lisabona, capitala Portugaliei.

Înscrierile pentru Eurovision 2018 vor începe miercuri, 15 noiembrie, iar compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecţia Naţională Eurovision România o pot face până pe 15 decembrie.

 

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională va avea cinci semifinale, urmând ca numele finaliştilor să fie anunţate la începutul lunii februarie.

Semifinalele şi finala Selecţiei Naţionale se vor desfăşura pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie 2018, organizate în şase oraşe din România, unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a concursului Eurovision 2018.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois”.

Reprezentanţii noştri, Ilinca şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării României la Eurovision.

În ultimii ani, Selecţia Naţională Eurovision România a fost organizată în Braşov, Craiova, Baia Mare şi Bucureşti.