Eurovision 2017: România şi Portugalia revin după o absenţă de un an

Un număr de 43 de ţări vor participa la ediţia din 2017 a Eurovision Song Contest de la Kiev, din Ucraina, în lista fiind incluse România şi Portugalia, care se reîntorc după o absenţă de un an, potrivit site-ului oficial al concursului.

Cea de-a 62-a ediţie a concursului muzical va fi organizată de European Broadcasting Union şi de televiziunea publică din Ucraina, NTU.

În 2016, concursul Eurovision, organizat la Stockholm, a fost câştigat de Jamala cu piesa ”1944”. 

Eurovision va avea loc anul viitor în capitala Ucrainei, care a mai găzduit competiţia şi în 2005, precum şi Junior Eurovision Song Contest în 2009 şi în 2013.

Semifinalele Eurovision 2017 vor avea loc pe 9 şi 11 mai, iar finala pe 13 mai. Şase ţări s-au calificat direct în marea finală: Ucraina, în calitate de ţară organizatoare, şi Germania, Marea Britanie, Spania, Italia şi Franţa. 

Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns la un acord prin care să facă posibilă difuzarea de către postul public a Concursului Internaţional Eurovision. 

Problemele dintre TVR şi EBU durează de câţiva ani, din cauza datoriilor acumulate de televiziune. Din acest motiv, EBU a eliminat Televiziunea Română din ediţia 2016 a Eurovision.