EUROVISION 2016: Unde puteţi urmări concursul Eurovision din acest an

După ce TVR a pierdut dreptul de a participa la Eurovision Song Contest 2016, dar şi dreptul de a televiza concusul muzical, pentru ca mai apoi EBU să anunţe ferm că nicio televiziune din România nu poate transmite Eurovision 2016, singura opţiune a fanilor concursului rămâne internetul sau urmărirea unuia dintre posturile naţionale ale ţărilor participante.

În prima semifinală Eurovision 2016, desfăşurată în această seară, vor intra următoarele ţări: Croaţia, Finlanda, Republica Moldova, Armenia, Grecia, Ungaria, Rusia, Olanda, San Marino, Azerbaidjan, Cipru, Malta, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Republica Cehă, Muntenegru, Islanda şi Austria.

În cea de-a doua semifinală Eurovision 2016  vor intra: Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel, Serbia, Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, România, Slovenia, Norvegia, Ucraina şi Belgia.

Prima semifinală Eurovision poate fi urmărită online gratuit pe siteul eurovision.tv

Printre posturile de televiziune care vor transmite Eurovision 2016 se numără: TRM (din Moldova), France 2, BBC, SVT, TVE, RAI şi NDR.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediţie Eurovision Song Contest a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română a fost organizatoarea Selecţiei Naţionale şi a participat la competiţia europeană din anul 1993. TVR este prima televiziune care a fost retrasă de la serviciile de membru EBU, iar excluderea unei ţări din concursul Eurovision este o premieră.

FOTO: Andres Putting (EBU)