Eurovision 2016: Reacţia TVR la decizia EBU de a elimina România din concurs

România a fost eliminată din concursul muzical Eurovision. Decizia a fost luată de – EBU –  Uniunea Europeană a Radio-televiziunilor din cauza datoriilor pe care TVR le are către acest organism.

„La fel de grav ca neparticiparea României la Eurovision este ceea ce se întâmplă acum în TVR. Nu mai există nici bani de benzină pentru maşini să meargă în ţară să filmeze pentru ştiri. S-a ajuns la fundul sacului. EBU începe demersurile de eliminare a TVR din EBU”, a declarat directorul interimar al TVR, Irina Radu.

La ora 14:00, reprezentanţii TVR sunt invitaţi la Ministerul Finanţelor.

„Este, desigur, o mare dezamăgire pentru artistul ales să reprezinte România, pentru colegii noştri de la TVR care şi-au pregătit participarea atât de bine în acest an şi, nu în ultimul rând, pentru telespectatorii români şi fanii Eurovision din această ţară” a declarat Jon Ola Sand, supervizor executiv al competiţiei din partea EBU.

Reprezentanţii Oragnizaţiei Europene a Televiziunilor publice au avertizat anterior Televiziunea Română că din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani, iau în calcul să nu permită ţării noastre să participe la concursul de la Stockholm.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS