Confidenţialitate

Eurovision 2016: Ovidiu Anton reacționează după eliminarea României din competiție: E nedrept

Ovidiu Anton, artistul care ar fi trebuit să reprezinte România la concursul Eurovision, a reacționat pe Facebook, după ce a aflat că țara noastră a fost eliminată din competiție. Ovidiu Anton spune că această decizie este nedreaptă.

Ovidiu Anton urma să ne reprezinte în Suedia cu piesa Moment of Silence. Artistul urma să urce pe scenă, la Stockholm, în a doua semifinală a concursului Eurovision, cea din 12 mai.

”Dragi prieteni, am primit şi eu într-un final înştiinţarea oficială. Încerc să zâmbesc şi să nu mă ia valul însă… e nedrept.  Eu rămân acelaşi, acelaşi artist sincer, acelaşi luptător care a câştigat prin votul juriului şi al publicului… dar cu toate astea, paradoxal, trebuie să mă declar învins… de cine? de ce ? Corect??? … nu ştiu cum să o spun frumos acum aşa că mă abţin”, a scris Ovidiu Anton pe pagina lui de Facebook.

European Broadcasting Union – EBU – a anunţat, vineri, că România nu mai are dreptul de a participa la Eurovision 2016, din cauza datoriilor pe care televiziunea publică le are către organizație. Datoria este de 16 milioane de franci elvețieni.

 

 

România nu pierde doar dreptul de a participa la ediția din acest an a concursului muzical Eurovision, dar nu va mai avea dreptul nici să preia transmisiunile sportive distribuite prin intermediul EBU: Campionatul de fotbal EURO 2016 și Olimpiada de Vară de la RIO.
EBU arată că neplata cotizației de catre  Televiziunea Română și problemele financiare ale acesteia pun în pericol însăși stabilitatea financiară a organizației.

EBU precizează că în cea mai recentă scrisoare trimisă ministrului roman de Finanțe, Anca Dragu, a solicitat plata imediată a unei prime tranșe de 10 milioane de franci elvețieni din datoria totală, până la închiderea zilei bancare de 20 aprilie. EBU a solicitat și depunerea unei scrisori de garanție în valoare de 6 milioane de franci elvețieni, pentru restul datoriei pe care Televiziunea Publică din România o are către organizație.