Confidenţialitate

Eurostat: Doar 9% dintre români evită să furnizeze date personale pe internet | GRAFIC

Un sondaj comunitar privind tehnologiile informației și comunicațiilor arată că doar 1 din 4 cetățeni UE a refuzat să furnizeze informații personale către diverse rețele sociale sau profesionale în 2019, invocând motive de securitate, transmite Eurostat.

Dintre toate statele membre UE, cei mai reticenți în a transmite informații personale pe internet sunt cetățenii din Franța (40%), Olanda (39%), Finlanda (37%), Slovacia (36%) și Suedia (36%).

România se află la polul opus, printre țările ale căror cetățeni nu se feresc prea mult să transmită informații personale în mediul online. Mai exact, doar 9% dintre români au declarat că nu au transmis datele personale către diverse rețele sociale sau profesionale, procent asemănător cu cel înregistrat în Croația.

Deloc reticenți, cetățenii din Lituania s-au ferit în proporție de doar 6% să furnizeze informații către diverse site-uri, iar vecinii noștri din Bulgaria și Ungaria au evitat furnizarea unor astfel de informații în procente identice, respectiv 8%.

Sursa info/grafic: Eurostat