Confidenţialitate

Eurostat: Doar 5% dintre firmele din România au asigurare pentru atacurile cibernetice. Media UE, 21%.

La nivelul uniunii europene, 21% dintre companiile care au cel puțin 10 angajați au asigurare în caz de incidente IT. Aproximativ 5% din companiile cu mai mult de 10 angajați din România sunt asigurate și sub noi sunt doar Lituania, Ungaria, Slovenia și Bulgaria.

Conform datelor Eurostat aferente anului 2019, ultimele disponibile, companiile din Danemarca iau cel mai în serios riscurile unui atac cibernetic. Mai mult de jumătate dintre companiile daneze sunt asigurate în caz de incidente IT.

La distanță considerabilă se află cele din Irlanda, Franța și Suedia, cu puțin sub 40%. Cu tot cu Norvegia, e drept, care nu face parte din Uniunea Europeană, se poate spune că țările scandinave iau cel mai în serios riscurile unui atac cibernetic.

Situația este considerată surprinzătoare, în condițiile în care în Uniunea Europeană, avem cel mai mare număr de IT-iști raportat la populație. E de presupus că în contextul în care tot mai muți oameni lucrează online din cauza pandemiei, și procentul companiilor care se asigură în caz de atacuri cibernetice să crească.