Europol va înființa o unitate specială care va desființa conturile de Facebook și Twitter folosite de Statul Islamic

Poliție-online pentru depistarea teroriștilor din întreaga lume – Europol anunță că va înființa luna viitoare un birou special format din 15 ofițeri care vor monitoriza și desființa conturile de Facebook sau Twitter folosite de jihadiști.

Acțiunea Europol vine în contextul în care gruparea teroristă Statul Islamic folosește rețelele de socializare pentru propagandă și pentru recrutarea europenilor.

 

Reprezentanții Europol estimează că numărul conturilor deschide pe Facebook și Twitter de adepții Statului Islamic se ridică la câteva zeci de mii.

Cel puțin 100 de mii de postări sunt făcute zilnic, potrivit New York Times.

Europol vrea să combată această propagandă și va înființa o unitate specializată în desființarea conturilor folosite de teroriști.

Marea Britanie, Franta si Germania sunt principalele state europene de unde adeptii Islamului radical au recrutat o multime de tineri care s-au alaturat gruparii teroriste Statul Islamic.

Plecati in Siria au in Irak, bărbații devin luptători jihadisti, iar femeile sotii pentru voluntarii inscrisi in ISIS.

Nici familiile stabile nu scapa de influenta propagandei – notează New York Times. Trei surori din Anglia si-au abandonat caminele si, impreuna cu cei 9 copii, s-au alaturat miscarii jihadiste din Siria.

Europol estimeaza ca peste 5 mii de cetățeni din statele vest-europene au calatorit in Siria si Irak. Mulți dintre ei se întorc în țară unde există riscul să atace în numele grupărilor care i-au antrenat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS