Confidenţialitate

Europa FM, principalul post de radio privat unde au căutat românii informațiile despre alegeri

Potrivit datelor din Barometru Europa FM realizat în luna decembrie, Europa FM este principalul post de radio privat unde au căutat românii informații despre alegerile prezidențiale.

Între posturile private de radio, Europa FM a fost principala sursă de informare despre alegerile prezidențiale pentru 25,5% dintre participanții la sondajul IMAS, la distanță mai mult decât dublă față de următoarele stații radio. Postul public de radio a fost preferat pentru informare de 27,4% dintre respondenții la sondaj.

În privința surselor de informare pentru alegerile prezidențiale, desfășurate în toamna anului trecut, pe primul loc de află Televizorul, urmat de Internet și de Prieteni, familie, vecini și cunoscuți.

Sondajul IMAS la comanda Europa FM a fost realizat în perioada 4 – 18 decembrie 2019, pe un eșantion de 1011 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eșantionare este de ± 3,1%. Pentru realizarea acestui Barometru Europa FM s-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).