Confidenţialitate

Europa FM, cel mai ascultat post privat de radio în orașele din România

Europa FM este cel mai ascultat post privat de radio în orașele din România. Postul nostru de radio își menține poziția de lider, pentru al patrulea val consecutiv. Și în București, Europa FM își confirmă performanța – pentru al cincilea val consecutiv, postul nostru de radio ocupă a doua poziție în clasamentul Market Share.

Europa FM este cel mai ascultat post privat de radio în orașele țării, în rândul stațiilor comerciale. Potrivit Studiului de Audiență Radio realizat în perioada 11 ianuarie – 25 aprilie 2021, peste 1.700.000 de români se adună zilnic pe frecvenețele Europa FM din întreaga țară, în creștere cu peste 100 de mii față de aceeași perioadă a anului trecut.

Jurnalul de prânz Europa FM, programul de știri cu cea mai mare audiență din România.

Peste 420.000 de persoane sunt zilnic pe recepție la această oră, știrile Europa FM având și cea mai mare cotă de piață la nivel național, 12,5%. De altfel, principalele ediții de știri Europa FM adună pe frecvențele Europa FM din întreaga țară peste un million de ascultători unici în fiecare zi.

Veștile bune încep, așadar, dimineața devreme. Infomania, emisiunea realizată de colegii noștri Andrei Paleu și Camelia Chenciu, este cea mai ascultată în orașele din România. Tot ce trebuie să știi la fiecare început de zi, între 6 și 7 dimineața, ajunge zilnic la peste 330.000 ascultători din întreaga țară.

Deșteptarea este cel mai ascultat program matinal de radio din România, între statiile private. Peste un milion de ascultători din toata țara aleg să își petreacă diminețile de luni până vineri alături de Vlad, George și Luca.

Sorin Niculescu adună și el peste 630.000 de oameni în Europa Express, emisiunea fiind cea mai ascultată la nivel national, în rândul stațiilor private.

România în direct este programul cu cel mai mare număr de ascultători între stațiile private, la nivel national – peste 470.000 de ascultători din întreaga țară intră zilnic în dialog cu colegul nostru Cătălin Striblea. Iar Deșteptarea României este lider absolut de audiență la nivel național, cu 475.000 de ascultători și o cotă de piață de 11,5%.

Pe Drum cu prioritate, intră zilnic peste 850.000 de persoane. Emisiunea lui Radu Constantinescu este cel mai ascultat program de radio din orașele țării, în intervalul 14 – 18.

Piața Victoriei adună, în medie, aproape 300.000 de ascultători pe frecvențele Europa FM din toată țara.

Colegul nostru Teddy Păun adună în Clubul de seară 260.000 de prieteni din toată țara, cu peste 30.000 mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Emisiunea Clubul de Weekend este cea mai ascultată în orașele din România în rândul stațiilor comerciale, cu o cotă de piață de 8,4%.

De asemenea, 350.000 de ascultători consumă Mâncare cu principii, ghidați de Chef Cezar Munteanu în fiecare sâmbătă, de la 10. Emisiunile Prieteni fără cuvinte, cu Liviu Harbu și Piese și Mașini, cu Radu Constantinescu și Dan Vardie, adună pe frecvențele Europa FM în medie 250.000 de ascultători din toată țara.

Duminica, de la ora 10:00, Lumea Europa FM este lider absolut de audiență și peste 450.000 de persoane aleg să asculte reportjele colegilor noștri de la știri, emisiunea având și cea mai mare cotă de piață din România, 11,5%.

De asemenea, Antrenorul Părinților cu Mirela Retegan adună pe toate frecvențele din țară aproape 420.000 de oameni și și-a dublat audiența față de aceeași perioadă a anului trecut.

Misiunea Verde, cu Mona Nicolici și Toader Păun este alegerea pe care o fac 330.000 de ascultători din toată țara, duminica la prânz.

Vă mulțumim!

Valul de primăvară al Studiului de Audienţă Radio a fost realizat în perioada 11 ianuarie–25 aprilie 2021 de către IMAS –Marketing şi Sondaje SA şi MERCURY RESEARCH S.R.L. Eşantionul a cuprins 11.029 de persoane, cu o eroare maximă de eşantionare de +/-0,9%.