Confidenţialitate

Euroins, cea mai mare companie de asigurări din România, este vizată de o plângere penală făcută de ASF, arată cotidianul Libertatea

Încă un cutremur pe piața asigurărilor RCA. Euroins, cea mai mare companie din piață, cu peste două milioane de asigurați, este vizată de o plângere penală făcută de Autoritatea de Supraveghere Financiară, dezvăluie o anchetă a cotidianului Libertatea.

Avertizori de integritate din cadrul Euroins au trimis Autorității de Supraveghere Financiară și cotidianului Libertatea documente potrivit cărora cea mai mare firmă de RCA din România manipulează indicatorii săi de solvabilitate și nu declară către ASF numărul real de dosare din instanță.

Concret, peste 13.000 de dosare de despăgubire au fost respinse de companie. Pentru o practică similară, Euroins este vizată de o anchetă penală demarată în urmă cu un an.

Mai mult, resursele de daună pe care le are Euroins sunt mai mici decât ar fi nevoie în realitate, mai semnalează avertizorii de integritate. Astfel că firma ajunge să vândă pe post de polițe RCA hârtii fără valoare de acoperire, scrie Libertatea.

Miercuri ASF a votat în unanimitate că trebuie sesizați procurorii.

Compania neagă problemele despre care susține că vizează comunicarea internă și că nu înseamnă că ignoră dosarele.

Amintim că anul trecut autoritățile au constatat falimentul unei alte companii de asigurări, City Insurance. Recent tot Libertatea a scris că falimentul acestei firme nu a provocat de un prost management, ci o fraudă premeditată.

Foto: Shutterstock

Citește și: Libertatea: Euroins, liderul actual al pieței de asigurări RCA, a respins mii dosare de daună fără să le analizeze