Eurobasket 2017: România – Cehia. AVANCRONICĂ (AUDIO)

Vineri încep meciurile Eurobasket 2017, la Cluj, naţionala României având primul meci din competiţie cu Cehia, de la 20:30.
Liderul şi căpitanul României este Vlad Moldoveanu, campion naţional cu „U” Cluj în acest sezon şi fost jucător în primele ligi din Italia, Franţa, Polonia şi în Euroligă, actualmente component al formaţiei Demir Insat Buzukcekmece din Istanbul.

Unul dintre organizatorii competiţiei, Radu Abramescu spune că baschetbaliştii “tricolori” au doar şanse teoretice de a ieşi din grupă, unde doar Cehia şi Ungaria sunt echipe cu care se pot bate gândindu-se la victorie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eurobasket 2017 are 4 grupe, fiecare desfăşurându-se într-un alt oraş: Helsinki, Tel Aviv, Cluj şi Istanbul. Capacitatea Sălii Polivalente clujene a fost mărită, de la 7.000 la 10.400 de locuri.

Radu Abramescu anunţă însă că toate biletele au fost deja vândute la derby-ul Spania – Croaţia, două forţe ale baschetului mondial:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim naţionala masculină de baschet a României n-a mai participat la un turneu final din 1987, când Ghiţă Mureşan era încă junior, acum fiind prezentă ca ţară organizatoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS