Eurobarometru: Nouă din zece români cred că protecția mediului este importantă pentru ei

Aproape 90% din români şi 94% dintre europeni spun că protecţia mediului este importantă pentru ei, arată un sondaj Eurobarometru publicat astăzi.

În plus, 45% dintre intervievați au afirmat că, în România, poluarea aerului constituie cea mai importantă problemă legată de mediu.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-19 decembrie 2019 în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. 27.500 de europeni au fost intervievaţi.

Cercetarea arată că oamenii doresc să fie luate mai multe măsuri de protecţie a mediului, iar responsabilitatea să fie împărţită între marile companii şi industrie, guverne, Uniunea Europeană şi cetăţenii înşişi.

Cei intervievaţi consideră că cele mai eficace metode de rezolvare a problemelor legate de mediu sunt schimbarea modului în care consumăm şi a modului în care producem şi comercializăm.

Potrivit rezultatelor sondajului, cele mai importante probleme de mediu sunt schimbările climatice, poluarea aerului şi deşeurile.

Oamenii cred că produsele ar trebui concepute în aşa fel încât plasticul sa fie usor reciclat; spun ca industria şi vanzatorii cu amănuntul ar trebui să facă un efort pentru a reduce ambalajele din plastic, iar cetăţenii sa fie învăţaţi cum să genereze mai puţine astfel de deşeuri. In plus, autorităţile locale ar trebui să asigure mai multe instalaţii de colectare pentru deşeurile din plastic.

Respondenţii au declarat că îşi doresc îmbrăcăminte din materiale reciclabile, care să dureze mai mult.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS