Euro-deputatii isi aleg astazi conducerea

Euro-parlamentarii Corina Crețu și Adina Vălean vor candida pentru un post de vice-președinte al Parlamentului European.

Cei 751 de eurodeputați se reunesc astăzi la Strasbourg pentru a-l alege pe preşedintele Parlamentului European.

Dacă înțelegerea dintre social democrați și populari va fi respectată, Martin Schultz va rămâne la conducerea parlamenului european până în 2017.

A doua parte a mandatului va fi asigurată de un reprezentant al popularilor europeni. Nu se ştie deocamdată despre cine ar putea fi vorba, dar unele surse vorbesc despre fostul ministru francez al Bugetului.

Pe agenda sesiunii de la Strasbourg figurează și alegerea celor 14 vicepreședinți, precum și a președinților comisiilor de specialitate ale Parlamentului European.

Socialiștii au desemnat-o pe eurodeputata Corina Crețu (de la PSD) candidată pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, în timp ce Adina Vălean (de la PNL) a fost desemnată de grupul Partidului Popular European candidată pentru funcția de vicepreședinte.

Eurodeputații vor dezbate astăzi și rezultatele reuniunii Consiliului European de săpătmîna trecutp, cu președintele forului Herman Van Rompuy, și cu președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Mâine, Grecia face bilanțul președinției Consiliului Uniunii Europene, iar premierul Italiei, Matteo Renzi, le va prezenta eurodeputaților prioritățile președinției italiene a forului comunitar care va fi asigurată în al doilea semestru al acestui an.