Confidenţialitate

Începe EURO 2024. Primul meci – Germania-Scoția – se joacă la Munchen, de la ora 22:00 | AUDIO

EURO 2024 începe vineri seară, 14 iunie, iar primul meci care deschide Campionatul European de Fotbal este Germania – Scoția. Meciul se joacă la Munchen, de la ora 22:00 – ora Românei. Mai multe informații despre debutul celei de-a 17-a ediții a turneului european ne aduce Andrei Ștefan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primul meci de la EURO 2024, Germania-Scoția, se joacă la Allianz Arena. Partida va fi precedată de un foc de artificii și un omagiu pentru marele Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fotbalişti şi antrenori ai Germaniei, decedat la începutul anului.

Pe teren vor fi prezentate steagurile tuturor celor 24 de naționale participante la acest turneu. Ceremonia va începe cu o oră înaintea meciului, adică la 21:00, ora României.

În total, Allianz Arena va găzdui 6 partide, 4 din grupe, o optime și o semifinală. Și tricolorii vor juca aici, pe 17 iunie, contra Ucrainei.

România mai este în grupă cu Belgia și Slovacia.

Premiile de la EURO 2024 totalizează 331 de milioane de euro. Pentru simpla prezență la turneul final european, fiecare națională va primi 9,25 milioane de euro.

Turneul final al UEFA EURO 2024 durează până pe 14 iulie 2024. Faza grupelor se desfășoară până pe 26 iunie, iar faza eliminatorie va începe pe 29 iunie, potrivit UEFA.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: România primește câștig de cauză în dosarul falimentului Astra Asigurări