Confidenţialitate

Eugen Tomac revine la conducerea PMP. Cristian Diaconescu, liderul din ultimul an, spune că nu pleacă din partid

Eugen Tomac revine la conducerea Partidului Mișcarea Populară. Îl va înlocui pe Cristian Diaconescu, cel care a condus în ultimul an partidul și care acuză că actuala alegere a lui Eugen Tomac ar fi ilegală.

Peste 421 de voturi pentru a adunat Eugen Tomac, dintr-un total de 456. La congresul de astăzi, doar 18 membri au votat împotrivă, iar 17 s-au abținut.

Eugen Tomac a mai condus formațiunea timp de cinci ani. A demisionat la finalul anului 2020, după ce partidul său a ratat intrarea în Parlament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acum a candidat din nou, într-un congres extraordinar, pe care liderul din ultimul an – Cristian Diaconescu – spune că l-a contestat în instanță.

Pentru Europa FM, Cristian Diaconescu a declarat că va rămâne în partid dacă va fi schimbat cu Eugen Tomac.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultimele zile, în spațiul public a apărut informația că Diaconescu ar fi încercat să își salveze funcția prin cooptarea unor membri AUR în partid, care ar fi adus automat niște locuri în Parlament. Mai precis, George Simion, unul dintre liderii AUR, a participat joi la o ședință online cu liderii PMP.

Cristian Diaconescu, liderul PMP, anunța înaintea intervenției lui George Simion în ședință că paisprezece parlamentari AUR ar urma să treacă la PMP, astfel, partidul să își poată forma un grup parlamentar.

Liderul AUR le-a pus pe tapet celor din PMP ideea unei viitoare alianțe sau chiar a unei viitoare fuziuni. Ulterori, Cristian Diaconescu și George Simion au respins această idee.