Eugen Nicolicea, propunerea la ministerul Justiției

Deputatul Eugen Nicolicea este propunerea la ministerul Justiție în locul lui Tudorel Toader, după ce PSD a decis să îi retragă sprijinul politic.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat la sfârşitul CEx al PSD:

„S-a avut în vedere atât blocarea unor acte normative, dar și referitor la lipsa unei decizii, s-a votat și s-a acceptat demiterea lui Tudorel Toader. Sper să fie dublată și de o dmeisie. În mod normal ar trebui să-și dea demisia. Și celelalte colege vor demisiona. La Ministerul Fondurilor Europene, în urma votului, candidatul nostru e Oana Florea. A lucrat la Bruxelles, are experință. La Românii de pretutindeni, Liviu Brăiloiu. A stat mult timp în Spania. Sunt convinsă că va găsi răspuns la multe probleme”.

Întrebată unde a greşit Tudorel Toader, Viorica Dăncilă a spus că a greșit când a spus că va face anumite lucruri și nu le-a făcut.

„Au fost mai multe proiecte de acte normative care au stat prea mult pe masa de lucru, le-a întârziat. Pentru a adopta un act, trebuie să îl am. Nu am avut actul. Eu nu știu ce opinie va avea viitorul ministru, dar voi cere să pună în aplicare programul de guvernare. Cred că nu ați văzut program de guvernare în care să fie trecută fiecare OUG. În programul de guvernare se scrie că vom face dreptate până la capăt.
Ordonanțele de care vorbiți au fost transpuse deja în Parlament. Deci nu văd de ce mai discutăm de acest lucru. Voi discuta cu președintele imediat ce voi ajunge la guvern, îi voi spune despre nominalizările noastre și sper să își dea acordul și să intrăm în normalitate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea este propunerea PSD pentru functia de ministru al Justitiei, in timp ce deputatul PSD Oana Florea ii va lua locul Rovanei Plumb la sefia Ministerului Fondurilor Europene, in timp ce senatorul PSD Liviu Brailoiu ii va lua locul Nataliei Intotero, ministru al romanilor de Pretutindeni.

Propunerile vor fi trimise la presedintele Klaus Iohannis, care va decide daca semneaza decretele de numire sau nu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS