Estimări: Euro va fi tranzacționat cu 4,7-4,75 lei

Datele apar în barometrul Keysfin  privind perspectivele economiei, dat publicității astăzi.

În barometrul din luna iunie anul trecut, peste 69% dintre investitori vedeau moneda naţională peste pragul de 4,6 lei/euro, fapt confirmat de realitate.

Acum mai mult de 75% dintre investitorii chestionați văd euro peste nivelul de 4 lei și 70 de bani, începând din primăvara acestui an.

La începutul săptămânii, guvernatorul BNR a explicat că în ultimii 4-5 ani euro a avut o fluctuație de 5,5%, fluctuație bună pentru economie.

„În ultimii 4-5 ani, euro s-a plimbat undeva între 4,40 şi 4,65 lei, deci a avut o fluctuaţie de 5,5% sau 25 de bani. Iar dacă luăm ca bază de calcul 4,50 lei/euro, fluctuaţia e sub 3% (…) nu mai puneţi atât de mult suflet în evoluţia cursului. O marjă de sustenabilitate a cursului ar fi 5%-6%. Lăsaţi cursul să-şi facă datoria” a spus la începutul săptămânii guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Barometrul KeysFin privind economia românească a fost realizat în perioada 10 – 30 decembrie 2017, pe un eşantion reprezentativ de 150 de firme din diverse domenii de activitate, de la comerţ, la servicii financiare, agricultură, energie, confecţii și IT.

 





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS