Este oficial: Rapid nu va juca în Liga 1

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a anunțat joi verdictul în “cazul Rapid”, pe care îl judeca de la începutul săptămânii, iar “giuleștenii” nu au fost până la urmă acceptați în Liga 1.

Într-un comunicat al Ligii Profesioniste se anunță faptul că în locul formației “alb-vișinii” va evolua ACS Poli Timișoara, grupare care retrogradase în sezonul trecut. Printre motivațiile prezentate de LPF se numără dizolvarea societății comerciale Fotbal Club Rapid S.A. și eșecul suspendării procedurii de faliment.

De asemenea, din cauza situației financiare, clubul nu mai putea angaja fotbaliști și nu putea forma un lot cu care să joace în Liga 1.

La rândul lor, reprezentanții Rapidului susțin că forul federal nu avea niciun motiv să refuze înscrierea în competiție a unei echipe ce a obținut promovarea pe teren și anunță că va ataca decizia prin toate variantele legale.

În Liga 1 va juca însă ACS Poli Timișoara, în weekend, împotriva lui Dinamo. Bănățenii vor începe campionatul cu o penalizare de 14 puncte, fiindcă nu și-au îndeplinit baremul în sezonul precedent și au avut întârzieri la plata salariilor.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS