Confidenţialitate

Este în vigoare un nou „Cod galben” de instabilitate atmosferică pentru toată țara | AUDIO

Un cod galben de instabilitate atmosferică care vizează toată țara intră în vigoare la această oră- la 12.

E valabil până mâine seara până la ora 23. În toate regiunile vor fi perioade cu ploi, vijelii, descărcări electrice și grindină.

De la ora 2 din această după amiază până mâine dimineață este valabil un cod portocaliu de ploi. Care sunt regiunile vizate ne spune meteorologul Oana Catrina:

”Maramureșul, Transilvania, Oltenia, Banatul, Crișana, în vestul și nordul Munteniei precum și al Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, vijelii puternice, cu intensificări ale vântului, rafale de peste 80-100 de km pe oră, frecvente descărcări electrice și grindină de dimensiuni medii și mari. Aversele vor fi torențiale iar cantitățile de apă vor depăși 35-50 de litri pe metru pătrat și izolat, în Vest, centru și la munte, chiar  70 de litri pe metru pătrat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un alt cod galben de caniculă e valabil astăzi în Oltenia, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, cu 35-38 de grade la umbră.

”Valul de căldură, cât și disconfortul termic vor persista în toată țara, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Trebuie precizat că Oltenia, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei se vor afla sub cod portocaliu privind valul de căldură, temperaturile maxime ale aerului vor atinge 35-38 de grade”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.