Confidenţialitate

Este imposibil de spus ce va face Federația Rusă în continuare, este de părere Klaus Iohannis | AUDIO

Situația de la granița cu Ucraina rămâne îngrijorătoare, spune președintele Klaus Iohannis, după ședința CSAT de azi,  chiar dacă Rusia a încheiat exercițiul militar uriaș – cu 10 mii de militari și zeci de nave de război. Este imposibil de spus ce va face Rusia, mai spune șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis susține că expulzarea diplomatului rus din România nu are ”nicio legătură cu tensiunile din zona Mării Negre”.

Alexei Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata în România.

În replică, ambasadorul rus în România a transmis că Moscova îşi rezervă dreptul de a “lua măsuri relevante ca răspuns”.

”Noi vom face în continuare demersuri, în special la NATO dar și la Uniunea Europeană, pentru a crește reziliența pe flancul estic. Este imposibil de spus ce va face Federația Rusă în continuare, știm că se pregătește un mare exercițiu militar pentru toamna acestui an, și cu toții sperăm ca, prin măsurile care se iau și intervențiile pe cale diplomatică, geopolitică, să se detensioneze situația în zona Mării Negre”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.