Confidenţialitate

Eșec la o campanie maraton de vaccinare din Nisa

Centrul de vaccinare din Nisa a fost închis rapid în weekend: doar 58 de persoane au venit pentru 4.000 de doze AstraZeneca. Asta în condițiile în care acolo ar fi trebuit să aibă loc o campanie maraton de vaccinare. Centrul departamental de vaccinare care urma să rămână deschis tot weekendul pentru personalul cu vârste peste 55 de ani (precum profesori și ofițeri de poliție), a fost închis sâmbătă la jumătatea zilei, din cauza lipsei de doritori.

Prefectura precizează că populația eligibilă ar fi „relativ mică” în zonă, cu 3.000 de profesori cu vârsta de peste 55 de ani. În plus, unii au fost deja vaccinați, în special la Nisa, unde primăria anunța recent că „aproape terminat” vaccinarea profesorilor din oraș.

Un alt motiv pentru eșec: comunicarea târzie a campaniei. Decizia a fost luată joia trecută iar polițiștii și angajații din Educație au aflat abia vineri.

Neîncrederea în vaccinul AstraZeneca a speriat, de asemenea, multe persoane – în urma unor cazuri de tromboză în câteva țări. După ce și-a schimbat poziția de mai multe ori, Franța a decis în cele din urmă – pe 19 martie – să ofere acest vaccin numai persoanelor cu vârsta peste 55 de ani.

  • Lucia Ciocârlie Haranguș