Confidenţialitate

Eros Ramazzotti, la aniversare | VIDEO

Cântăreţul italian Eros Ramazzotti s-a născut la 28 octombrie 1963 în Roma, Italia.

Şi-a petrecut copilăria făcând figuraţie în câteva filme şi visând la o carieră strălucitoare de cântăret. Este încurajat în această direcţie de tatăl său Rodolfo, care a înregistrat, de asemenea, câteva melodii.

După ce a terminat liceul, Eros a dat examen la Conservator, dar a picat. S-a înscris la contabilitate, însă studiile sale în acest domeniu n-au durat prea mult. Având în minte doar muzica, el abandonează facultatea în al doilea an.

În 1981, Eros a participat la Voci Nuove di Castrocaro, o com­petiţie locală de interpretare, la care se prezentase cu piesa “Rock 80”. Nu a câştigat concursul, dar înainte de spectacol, Gianni Ravera îi ceruse lui Eros să cânte, alături de toţi ceilalţi tineri talentaţi, în faţa diverşilor reprezentanţi ai caselor de discuri.

Timbrul său nazal a fost remarcat de Roberto Galanti şi baronul Lando Lanni, fondatori şi asociaţi ai noii case discografi­ce milaneze DDD (Drogueria di Drugolo), care aveau să-i ofere un prim contract, la Roma.

În 1984 participă la Festivalului de la Sanremo, unde câştigă premiul tinerelor speranţe.

În 1985 revine pe scena Festivalului de la Sanremo şi ocupă lo­cul şase cu piesa “Una storia importante”, melodie ce apare pe primul său album, “Cuori agitati”, şi care devine hit european. Cel mai mare succes îl are în Franţa, unde s-a vândut într-un milion de exempla­re.

Urmează al doilea disc, “Nuovi eroi”, după care urcă a treia oară pe scena de la Sanremo, unde triumfă cu piesa “Adesso tu”.

Consacrarea lui Eros Ramazzotti pe plan internaţional vine abia în aprilie 1990, când 200 de jurnalişti din toată lumea participă la conferinţa de presă organizată la Vene­ţia pentru lansarea concomitentă în 15 ţări a celui de-al cincilea al­bum, “In ogni senso”.

De acum, intră în „liga celor mari“ şi, în 1995, participă la European Summer Festival, alături de Rod Stewart, Elton John şi Joe Cock­er.

Acest lucru îi înlesneşte şi colaborările viitoare cu Andrea Bocelli – “Musica è”, Tina Turner – “Cose della vita/Can’t Stop Thinking of You”, Joe Cocker – “Difenderò/ That’s All I Need to Know”, Luciano Pavarotti – “Se bastasse una canzone”, Cher – “Più che puoi”, Laura Pausini – “Favola”, Ricky Martin – “Non siamo soli/No estamos solos”, Nicole Scherzinger – “Fino all’estasi” sau Anastacia – “I Belong to You/Il ritmo della passione”.

Anul 2012 aduce un nou album, “Noi”, şi un nou contract de înregistrare cu Universal Music. Născut sub o stea norocoasă, “Noi” ajunge rapid primul în clasamentul iTunes în 17 ţări şi se vinde în peste 700.000 de exemplare.

În iunie 2014, Eros Ramazzotti s-a căsătorit cu actriţa Marica Pellegrinelli, iar pe 14 martie 2015 s-a născut primul băieţel al cuplului.

Pe 12 mai 2015, s-a lansat cel de-al 13 album de studio al superstarului italian, “Perfetto”.