Confidenţialitate

Eroarea ChatGPT, care a permis unor utilizatori să vadă titlurile conversațiilor altor utilizatori cu chatbotul, a fost remediată | AUDIO

O eroare a ChatGPT a permis unor utilizatori să vadă titlurile conversațiilor altora cu chatbotul. Problema, care a fost semnalată încă de luni, a fost între timp remediată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful OpenAI, Sam Altman, a transmis că se simte “îngrozitor”, dar că eroarea “semnificativă” este acum remediată.

În ciuda mesajului care se vrea liniștitor, mulți utilizatori se tem că informațiile lor private ar putea fi făcute publice prin intermediul platformei, scrie BBC.

De când a fost lansată, în noiembrie anul trecut, milioane de persoane au folosit ChatGPT pentru a scrie mesaje sau cântece și chiar linii de cod.

Fiecare conversație cu chatbotul este stocată în istoricul utilizatorului, unde poate fi revăzută ulterior.

Încă de luni, pe Twitter și Reddit au fost distribuite imagini cu titlurile unor conversații din ChatGPT, despre care utilizatorii au afirmat că nu sunt ale lor. Eroarea parea să indice că OpenAI are acces la chat-urile utilizatorilor.

Compania susține însă că poate folosi conversațiile pentru a îmbunătăți botul, însă numai după ce elementele de identificare personală sunt eliminate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Poate fi înlocuit Cătălin Striblea de ChatGPT? Cum sună emisiunea „România în Direct” prezentată de un robot | VIDEO