Confidenţialitate

Episcopii catolici din România cer Guvernului să se implice în dezmembrarea clădirii Cathedral Plaza

Prelații dețin încă din 2013 hotărâri judecătoreşti irevocabile care obligă Executivul să exproprieze imobilul pentru cauză de utilitate publică şi Primăria Capitalei să-l dezmembreze.

Episcopii romano-catolici și greco-catolici, întruniți la Satu Mare, cer din nou autorităților în drept să înceteze tergiversările și să pună fără întârziere în aplicare deciziile Justiției: dezmembrarea clădirii ilegale de linga Catedrala Sf Iosif și refacerea parcului existent anterior.

Prelații consideră că se exagerează intenționat costurile dezmembrării și pericolul pe care l-ar reprezenta demolarea colosului pentru lăcașul de cult. Proprietarii Cathedral Plaza estimau la 100 de milioane de euro cheltuielile si au cerut Primăria Capitalei să aprobe reautorizarea clădirii. De cealaltă parte, Primăria caută acum consultanţi pentru evaluarea construcţiei si stabilirea modalităţilor de demolare. Ofertele sunt așteptate până la 19 iunie.

Acest război i-a adus primarului general Sorin Oprescu și o plângere penală la DNA, pentru “refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desfiinţare a clădirii ilegale Cathedral Plaza” .