Confidenţialitate

Epidemiologul Octavian Jurma: Autoritățile sunt prea tolerante cu cei ce răspândesc informații false despre vaccinare | AUDIO

Autoritățile din România și din Uniunea Europeană, în general, sunt mult prea tolerante cu cei care răspândesc informații false despre vaccinare sau care, din diverse motive, refuză să se vaccineze – consideră epidemiologul Octavian Jurma.

El a spus la Europa Fm că nu putem vorbi despre respectarea dreptului la opinie, câtă vreme acea opinie este greșită.

”Un pic suntem prea relaxați cu beneficiile vaccinului și prea toleranți cu – ok, înțeleg și opinia ta… Nu, nu o înțeleg, de ce să o înțeleg, e o opinie falsă, nu pot să te las să pleci și să infectezi și pe alții cu opinia ta. Un pic, trebuie să fim mai fermi. Exact cum vezi o obraznicie și nu o tolerezi. Îmi pun speranța în solidaritatea noastră socială.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Epidemiologul Octavian Jurma atrage atenția că efectele adverse după vaccinare nu se compară cu efectele pe termen lung ale infectării cu coronavirus, iar dacă anul acesta nu vom avea suficiente persoane imunizate, anul viitor, actualele vaccinuri nu vor mai avea niciun efect:

”Cei asimptomatici, care și-au pierdut gustul, mirosul, durează câteva luni de zile să și-l recupereze. În unele cazuri, fenomenele neurologice persistă. S-ar putea ca boala să fie mai gravă decât ne imaginăm acum.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.