Confidenţialitate

Epidemiologii se așteptau la înmulțirea cazurilor COVID-19, dar spun că situația este sub control | AUDIO

Medicii epidemiologi se aşteptau la o creştere a numărului de îmbolnăviri, în contextul în care în ultimele săptămâni au fost luate mai multe măsuri de relaxare.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri alte 1.713 infecții cu coronavirus, un nou record de infecții zilnice.

Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Naţionale de Epidemiologie, consideră că situaţia este încă sub control, mai ales că numărul deceselor şi al pacienţilor internaţi la terapie intensivă se înscrie în media ultimelor săptămâni.

Este o creștere care nu trebuie neapărat să ne îngrijoreze, ci să ne facă să fim mai activ în controlul infecției și în răspândirea virusului în comunitate, dar și o atenție deosebită în unitățile școlare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Doina Azoicăi mai consideră că la începutul lunii octombrie, am putea asista la un nou record. Dar mai spune domnia sa, şcoala trebuia să începă.

În momentul în care se produce o schimbare de strategie, cum ați denumit-o de relaxare, adică de reluare a activității școlare, imaginea o înregistrăm în intervalul de 14 zile. Ne putem aștepta la un nivel mai crescut față de cel înregistrat astăzi. Trebuie să ne asumăm aceste momente, care sunt cu potențial risc, dar trebuiau să deruleze.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.