Epidemia de Ebola ar putea atinge un nou punct culminant, potrivit expertilor

Boala a ucis peste 1.300 de persoane în Africa.

Experții se tem că epidemia de Ebola va atinge un nou punct culminant. Coordonatorul Organizației Națiunilor Unite pentru luptei împotriva acestei boli a început, astăzi, un turneu în țările africane afectate de temutul virus.

Ajuns în Liberia, cea mai afectată țară, medicul David Nabarro n-a exclus scenariul unei înmulțiri a cazurilor de Ebola. Această febră hemoragică a provocat deja peste 1.300 de decese pe continentul negru. Un bilanț dat publicității la 18 august, care a relevat o agravare a situației. Crematoriul din capitala liberiană, Monrovia, nu mai face față afluxului de cadavre. Zeci de trupuri neînsuflețite sunt colectate în fiecare zi de pe teritoriul statului vest-african, cel mai afectat de epidemie.

David Nabarro le va prezenta superiorilor săi din Organizația Mondială a Sănătății și cea a Națiunilor Unite concluziile vizitelor pe care le va efectua în aceste zile.

Singura veste bună a venit din Statele Unite ale Americii, unde au fost externați medicul și misionara care au reușit să învingă virusul. Specialiștii care i-au tratat spun că, deocamdată, este greu de stabilit rolul avut în vindecarea acestora de serul care le-a fost administrat ambilor pacienți și cât de mult a contat propriul lor sistem imunitar în lupta cu Ebola.