Epic Bike Ride, ture de bicicletă unice în România

Un concept complet nou în Romania, validat în Europa şi nu numai, Epic Bike Ride înseamnă bicicletă, aventură, călătorie, oameni care împărtăşec aceeaşi pasiune: pedalatul.

Fie că este vorba despre mountain bike sau despre road bike, despre trasee off-road – presărate cu obiective turistice – sau de trasee pe asfalt – pline de adrenalină – seria de evenimente Epic Bike Ride urmează o linie comună: turele se întind pe mai multe zile, sunt necompetitive, pedalarea se face în grupuri de câte 4-10 oameni care merg în acelaşi ritm, iar singura grijă a participanţilor este distracţia. Şi asta pentru că organizatorii se ocupă de transport, bagaje, mic dejun, puncte de alimentare, camping (sală de sport şi corturi, acolo unde locaţia permite), asistenţă tehnică.

Transilvania văzută din şa

Transylvania Epic Bike Ride, primul eveniment al seriei, se desfăşoră pe traseul Braşov-Sibiu, între 20 şi 23 august.

Vor fi parcurşi 325 de kilometri timp de 4 zile, prin colinele Transilvaniei, pe asfalt, pe drumuri forestiere sau chiar poteci înguste de pădure.

Fiind o tură necompetitivă, participanţii au ocazia de a vizita Lacul Racoş şi Coloanele de Bazalt Racoş, Cetatea Rupea, satul Viscri şi Biserica fortificată înscrisă în patrimoniul UNESCO, bisericile fortificate din Daia, Biertan şi Bazna, cetatea medievală din Sighişoara, Cetatea Apold şi Cetatea de Baltă. Numărul locurilor este limitat la 150.

Detalii complete despre tură, despre kitul participanţilor şi înscriere se gasesc la http://epicbikeride.ro/transylvania

Pe asfalt de-a lungul Dunarii
Al doilea eveniment al seriei, Danube Epic Bike Ride, se va desfăşura în perioada 23-27 septembrie, pe o distanţă de 612 kilomteri pe asfalt.

Detalii despre aceasta tură pe http://epicbikeride.ro/danube


Evenimentele Epic Bike Ride
sunt rezultatul unei colaborări între Asociaţia Trăiesc Sănătos, Running Media şi Gabriel Solomon şi sunt susţinute de Europa FM.