Confidenţialitate

Enel, bănuit de abuz de poziție dominantă în piață | AUDIO

Grupul energetic Enel este bănuit de abuz de poziție dominantă în piață. Consiliul Concurenței anunță că a mers în inspecții inopinate la companiile de distribuție din grup, cât și la cele de furnizare a electricității. De cealaltă parte, Enel susține că respectă legea și anunță că a furnizat toate documentele solicitate de autoritatea de concurență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Compania energetică Enel este suspectată de abuz de poziție dominantă, în detrimentul celorlalți furnizori cu amănuntul și al consumatorilor, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței. Potrivit autorității, companiile de distribuție ar fi limitat concurența în piață prin favorizarea propriilor furnizori de electricitate.

Consiliul Concurenței spune că are indicii că distribuitorii E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat și E-Distribuție Dobrogea, printr-o serie de acțiuni, limitează concurența pe piață, prin favorizarea propriilor furnizori de energie electrică, Enel Energie și Enel Energie Muntenia, afectând ceilalți furnizori dar și pe consumatori.

De cealaltă parte, Enel se apără și susține într-un punct de vedere că respectă legea. Anunță de asemenea că furnizat toate documentele cerute de inspectorii Consiliului Concurenței.

Enel România și-a schimbat recent proprietarul. A trecut de la proprietarii italieni către o firmă din Grecia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Dosarul „Fabrica de Vise”: Un polițist de la IPJ Iași, reținut pentru 24 de ore după ce s-a aflat că ar fi ajutat la ambalarea substanțelor | AUDIO