Emoţionanta scrisoare trimisă de Leonard Cohen muzei sale, Marianne Ihlen, cu două zile înainte să moară

Leonard Cohen i-a trimis o scrisoare emoționantă, în luna iulie a acestui an, femeii care a fost marea lui iubire,  Marianne Ihlen, cea care l-a inspirat pe să scrie unele dintre cele mai frumoase versuri ale sale, precum “So Long”, “Marianne” și “Bird on a Wire”.

“Iata, Marianne, ca am ajuns la vârsta la care suntem atât de bătrâni, încât trupurile noastre cedează și cred că te voi urma foarte curând.

Să stii că sunt atât de aproape în urma ta, încat, daca îți întinzi mâna, mă poți atinge. Știi că te-am iubit mereu pentru frumusețea și înțelepciunea ta, dar nu trebuie să mai spun ceva pe tema asta, pentru că tu știi asta deja.

Vreau doar să-ți urez călătorie plăcută. La revedere, prietenă dragă. Dragoste nemărginită, ne vom vedea pe drum“, i-a scris Leonard Cohen.

Leonard Cohen a decis să-i scrie după ce aflase de la prietenă comună că Marianne  se simte din ce în ce mai slăbită şi medicii nu îi mai dau multe zile de viaţă. La două zile după ce a primit scrisoarea, Marianne Ihlen, care avea 81 de ani, a murit la Oslo. La aproximativ patru luni de când i-a trimis scrisoarea, s-a stins din viaţă şi cântărețul canadian Leonard Cohen, la vârsta de 82 de ani.

De orginie norvegiană, Marianne Ihlen a fost soţia scriitorului Axel Jensen însă a fost cunoscută de toş drept “muza lui Leonard Cohen”, după relaţia intensă avută de cei doi în anii 60.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS