Emmanuel Macron avertizează că dacă UE nu se reformează, Franța ar putea părăsi blocul comunitar

Cu mai puțin de o săptămână înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale din Franța, candidatul aflat pe primul loc în sondaje, Emmanuel Macron avertizează Uniunea Europeană că nu este exclusă nici ieșirea țării sale din comunitate.

Declarația este una surprinzătoare, pentru că centristul se declară un proeuropean categoric, iar astfel de declarații aparțin de regulă contracandidatei sale, Marie Le Pen.

Într-o scurtă declarație pentru BBC, Emmanuel Macron a declarat că deși până acum a apărat ideea unității europene, nu poate ignora faptul că jumătate dintre francezi sunt nemulțumiți de cum funcționează aceasta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

,,Problema care se pune este că avem aproape jumătate din țără furioasă pe ceea ce înseamnă ideea europeană, cu un deficit mare de satisfacție față de ce am stabilit acum 10 ani dar și în ultimii ani. Deci, trebuie să reformăm Uniunea, avem nevoie de o nouă Uniune Europeană pentru a ne proteja populația și a face ordine în tot ceea ce presupune globalizarea. Dacă în ziua următoare după ce voi fi ales voi susține actuala formulă a Uniunii, îmi voi trăda oamenii și nu vreau să fac asta. Pentru că altfel, vom avea un Frexit și din nou, Frontul Național”, a avertizat Emmanul Macron.

Potrivit sondajelor, candidatul En Marche! conduce în preferințele electoratului francez, care duminică își va alege următorul președinte.
Diferența între el și Marie Le Pen este de 20 de procente.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS